Belediye Başkanımız Haşim ŞENTÜRK Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşu olan tarihimizdeki bugün icin şu ifadelere yer vererek duygularını dile getirdi:

"Bayburt'un Düşman işgalinden Kurtuluşumuzun 98. yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde bir kez daha birlik ve beraberliğimizin önemini anlamaktayız. Bayburt'umuzun kurtuluşu bir milletin kardeşliğinin ve beraberliğin önemli bir göstergesidir. Bu mücadele elbette zor şartlarda elde edildi. İşgalcilerin topuna tüfeğine karşı milletimizin kudretli imanı dünyaya büyük bir ders olmuştur.
O günleri yad ederken bugünkü geldiğimiz noktada kardeşliği, birlik ve beraberliği hala koruyup sürdürmemiz gösteriyor ki bu şehir, bu ülke kolay kolay parçalanamaz.
Gururunu yaşadığımız bu mücadelenin zaferini kutlarken, ülkemizin ve şehrimizin aynı ruhu aynı heyecanı taşıdığını hissetmek bizler için büyük erdemdir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin bozulmadan kurtuluş mücadelesindeki heyecanla sürmesini temenni ederim.
Bu duygu ve düşüncelerle Kahraman şehrimizin 21 Şubat Kurtuluş Günü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyorum.."

23 Mayıs 2016